Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 21 ianuarie 2016

Pipote si inimi in sos de smantana






                  Este o mancare simpla dar foarte savuroasa si gustoasa.O recomand cu caldura atat celor mancaciosi cat si celor mofturosi.


                 Ingrediente:
              500gr pipote si inimi de pui,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,200 ml smantana,1 ceasca vin alb,2 foi de dafin,sare,piper alb,un ou.


               Mod de preparare:
             Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga pipotele cu inimi si se calesc in continuare,pana isi schimba culoarea.Se adauga vinul,o ceasca de apa si foile de dafin.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic,o ora si jumatate,pana pipotele si inimile sunt  moi.Zeama de pe ele trebuie sa scada.
              Smantana se amesteca cu un galbenus de ou si cu usturoiul pisat si se adauga peste mancare.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote,se presara patrunjel verde tocat si se stinge focul.
             Se serveste alaturi de un pilaf,piure de cartofi sau mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!