Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 22 februarie 2016

Briose cu visine si ciocolata






                      Minunate aceste briose cu ciocolata si visine!Le-am facut de Valentines day asa ca,le-am decorat cu inimioare albe si roz.Briosele ciocolatoase,umede,la mijloc cu cate o visina,le-am glasat cu un ganaj de ciocolata.Si cum se apropie Dragobetele,le recomand cu caldura.


                        Ingrediente:
                   Briose:6 oua,200 gr zahar,150 ml lapte,100ml ulei,50 gr ciocolata,150 gr faina,50 gr cacao,un praf sare,esenta de vanilie,praf de copt.
                   Ganaj de ciocolata: 200ml frisca,200 gr ciocolata menaj



                      Mod de preparare:
                   Intr-un bol se bat ouale cu sarea si zaharul.Se adauga ciocolata rasa,laptele,uleiul,vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
                   Formele pentru briose se tapeteaza cu hartiute,apoi se toarna copozitia.Se pune putin pe fundul fiecarei forme,se adauga o visina din compot,fara sambure si scursa bine de zeama,apoi se umplu formele pe trei sferturi,pentru a avea loc sa creasca.Se da totul la cuptorul dinainte incins.
                   Sunt gata cand sunt frumos crescute,iar daca le intepam cu o scobitoare,aceasta iese curata.Briosele se scot din forme si se lasa sa se raceasca complet.
                  Intre timp,se pregateste ganajul de ciocolata.Frisca se pune la foc pana incepe sa fiarba.In acest moment se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata.Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca,apoi se tine o ora la frigider.Se scoate si se mixeaza bine pana incepe sa creasca in volum si sa se deschida la culoare.
                  Se decoreaza briosele apoi se dau la rece pana in momentul servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!