Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 24 martie 2016

Muschi umplut cu spanac,in crusta de fistic







                 Este un delicios preparat care ar trona cu cinste pe orice platou cu aperitive.L-am pregatit ca raspuns la provocarea Cristinei Iuliana Pana,gazda de luna aceasta a provocarii Mistery box challenge.Ea a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente:alliaceae (ceapa verde,usturoi verde,leurda,chives),salate de sezon (verde,roma,rucola,valeriana,andive,spanac,untisor) ridichi,tuberculi (cartofi,rosii,albi,violet,dulci,napi),radacinoase,carne de iepure/rata,oua,faina,lactate,citrice (limete,lamai,portocale grapefruit,pomelo sweetie).Ingredientul vedeta a fost fisticul.
                    Da,Crisule,ne-ai deschis si apetitul si interesul.Este o lista generoasa si interesanta.Singurul meu regret este ca nu am gasit nici carne de rata,nici de iepure.Initial am vrut sa fac un piept de rata umplut,dar cum acesta a lipsit,am umplut un muschi de porc cu spanac si i-am facut o crusta de fistic.A iesit ceva minunat,delicios.



                 Ingrediente:
             500gr muschi de porc sau piept de rata,500gr spanac,1ou,usturoi,sare,piper,fistic maruntit,2-3 felii de paine.

              Mod de preparare:
            Carnea se sterge bine cu un servet absorbant.Cu un cutit se face o crestatura chiar la mijloc,pe lungimea muschiului.Se rasuceste cutitul pentru ca gaura sa se largeasca,dar cu atentie sa nu strapungeti muschiul.
            Spanacul se spala bine si se toaca marunt,apoi se trage la tigaie pana scade toata apa.Se condimenteaza cu usturoi,sare si piper.Feliile de paine se inmoaie in putin lapte,apoi se storc bine si se adauga peste spanacul racit.Se adauga un ou si se mai condimenteaza daca e cazul.Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza.
          Cu o lingurita se ia din amestecul format si se umple muschiul.La exterior carnea se condimenteaza cu sare si piper.Se unge cu ulei si se da prin fistic maruntit.Se infasoara strans in folie de aluminiu,se pune intr-o tigaie cu putina apa si se da la cuptor.Dupa o ora se desface din folie si se mai da la cuptor pana se rumeneste frumos.
           Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se taie felii si se serveste cu felii de ridichi rosii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!