Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 3 aprilie 2016

Oua daneze gratinate





                     Este un delicios aperitiv  care se poate savura in deschiderea unei mese festive,dar si ca gustare, la cina.Se fac usor si repede si sunt foarte gustoase.


                   Ingrediente:
                 10 oua,3ling unt,3ling faina,2 cesti lapte,1ling.mustar,sare,piper alb,100 gr cascaval


                Mod de preparare:
             Ouale se fierb tari,se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
             Untul se topeste la foc mic.Se adauga faina,se amesteca bine si se adauga laptele cald.Se amesteca pana sosul prinde consistenta.Se adauga mustarul,sare si piper alb,dupa gust.
            Ouale curatate se taie in doua,pe lung.Se pun intr-o tava,cu galbenusul in jos.Se toarna sosul peste ele,se rade cascaval deasupra si se dau la cuptor.
             Sunt gata cand sunt frumos rumenite deasupra.
             Se pot servi calde,dar sunt delicioase reci,cu paine calda si muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!