Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 10 mai 2016

Prajitura cu foi cu miere si crema de lamaie cu mascarpone






                      Clasicele foi cu miere le-am umplut cu o crema acrisoara de lamaie,pe care nu am facut-o cu unt,ci cu mascarpone si frisca.Nu pot exprima in cuvinte gustul si aroma acestei prajituri.Incercati-o si nu veti regreta.


                     Ingrediente:
                 Foi:3oua,3ling miere,500 gr faina,250 gr zahar,2 ling ulei,un vf bicarbonat
                 Crema:5galbenusuri,zeama de la o lamaie,200gr zahar,250 gr mascarpone,300gr smantana pentru frisca.
                 Glazura:5 albusuri,5 ling zahar,zeama de lamaie.



                    Mod de preparare:
                Din ingredientele pentru foi se face un aluat omogen si un pic lipicios.Acesta se imparte in trei parti egale si se fac trei foi care se coc pe fundul tavii.Daca vreti foi mai subtiri,se imparte aluatul in patru si se coc patru foi.
                Reci,foile vor fi crocante si tari.


                Galbenusurile se freaca cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se pun la bain marie si se amesteca pana incepe sa se ingoase.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                In mascarpone se rade putina coaja de lamaie,apoi se ameteca cu crema de ou racita.Smantana pentru frisca se bate si,cand incepe sa se in tareasca,se adauga crema de mascarpone.Se bate in continuare pana se intareste.
                 Cu aceasta crema se umplu foile cu miere.
                 Pentru glazura,se bat albusurile cu zaharul si zeama de lamaie la bain marie.Cand s-au intarit,se pun peste prajitura.Deasupra se rade putina coaja de lamaie.
                 Prajitura se tine in camara pana a doua zi,cand foile se vor inmuia.
                 Se portioneaza si se serveste.


         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!