Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 4 mai 2016

Cheesecake cu capsuni






                    Demult am vrut sa fac acest cheesecake,iata ca abia acum i-a venit randul.Este un desert racoros pe care il recomand in zilele caniculare de vara.In primul rand nu necesita coacere,in al doilea rand,se serveste rece,de la frigider.Se face usor si repede,doar timpul de racire e mai indelungat,dar merita asteptarea.


                    Ingrediente:
                 Blat:500gr biscuiti,250gr unt
                 Crema:800gr crema de branza,800ml smantana pentru frisca,200gr zahar pudra,20gr gelatina,100ml apa rece,100ml lapte,zahar vanilat.
                 Jeleu:300gr capsuni proaspete sau congelate,100ml apa,3ling zahar,10 gr gelatina




                Mod de preparare:
             Biscuitii se maruntesc fin cu un mixer sau cu blenderul.Untul se topeste si se lasa sa se racoreasca,Se toarna peste biscuiti si se amesteca.Trebuie sa se obtina o compozitie nisipoasa.
             Pe un platou se aseaza inelul unei forme de tort.In interior se pune compozitia de biscuiti si se intinde uniform pe toata suprafata.Se taseaza bine cu o lingura sau cu un pahar,apoi se da la frigider pana se pregateste crema.
            Pentru crema,in primul rand,se hidrateaza gelatina in 100ml apa rece.Cei 100 ml lapte se incalzesc.Dupa 10 min,gelatina se dizolva in laptele cald.
             Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat.Cand zaharul s-a topit,se adauga treptat smantana pentru frisca.Se mixeaza in continuare pene se obtine o crema spumoasa.Incet,se adauga laptele cu gelatina si se omogenizeaza.
              Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti.Se da din nou la frigider pana se pregateste jeleul.
               Capsunii se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.Cand s-au inmuiat,se iau de pe foc si se paseaza cu blenderul,obtinandu-se un piure.Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa rece.Se amesteca totul bine si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racorit se toarna peste creme de branza.Se da din nou la frigider pana a doua zi pentru ca gelatina sa intareasca crema si jeleul.
               A doua zi se scoate prajitura din frigider si se lasa 10-15 min.la temperatura camerei,apoi,cu grija,se desface inelul si se scoate.
              Se portioneaza si se poate servi.


                  Tips:
              Se pot adauga capsuni si in crema de branza.
              Se pot folosi si alte fructe in loc de capsuni.Pot fi proaspete,din compot sau congelate.
              Se pot folosi orice biscuiti va plac.Eu am folosit banalii biscuiti populari,dar puteti folosi biscuiti cu cacao,cu nuca de cocos sau alte sortimente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!