miercuri, 22 iunie 2016
Drob de porc
Este alternativa la drobul de miel ce se face de Pasti.Pentru cine nu agreeaza mielul,acest drob este cel mai indicat.
Ingrediente:
maruntaie de porc: inima,ficat,rinichi splina,limba,plamani,prapurul,4oua fierte,2 oua crude,ceapa verde,usturoi verde,marar,patrunjel verde,sare,piper,cimbru.
Mod de preparare:
Maruntaiele se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Prapurul se spala bine si se tine in apa rece in care s-a dizolvat o ling.de bicarbonat.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei.
Dupa ce s-au fiert,maruntaiele se lasa sa se racoreasca,apoi se toaca marunt cu cutitul.Se pot toca si cu masina.Se adauga ceapa si usturoiul calite,apoi verdeata tocata.Ouale fierte se toaca marunt si se adauga la compozitie.Se condimenteaza cu cimbru si se potriveste de sare si piper.Se adauga ouale crude si se amesteca totul bine.
Prapurul se scurge de apa si se intinde intr-o tava de chec unsa cu ulei,astfel ca marginile sa dea afara din tava.Se pune compozitia,se taseaza bine sa nu ramana goluri de aer si se acopera cu marginile prapurului.Deasupra se unge cu ulei si se da la cuptorul dinainte incins.
Se coace aproximativ 30 min.,pana e rumenit deasupra.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Cand e complet rece,se scoate din tava si se poate felia.
Se serveste cu felii de ridichi,castravete sau rosii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!