Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 26 iunie 2016

Prajitura rasturnata cu caise







                  Aceasta prajitura se poate face aproape cu orice fructe.Chiar daca nu s-au facut caise la noi,tot am gasit cateva pentru a savura din plin gustul si aroma acestor fructe minunate.Pentru mai multa culoare am adaugat cateva coacaze negre avute prin frigider.



               Ingrediente:
            6oua,6ling. zahar,6 ling faina,un praf de copt,un zahar vanilat,12-14 caise,50gr unt,zahar pentru tapetat forma


               Mod de preparare.
            Se unge o tava cu unt,apoi se tapeteaza bine cu zahar.Caisele se spala,se scurg de apa si se curata de samburi.Peste zahar se aranjeaza in tava jumatatile de caise si se da la cuptor pana se pregateste blatul.
             Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,pana se tin de vas.Se adauga zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare pana se topeste.Galbenusurile se adauga la spuma de albusuri si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,cu aceleasi miscari lente.
            Se scoate tava din cuptor si se rastoarna compozitia peste caise,se niveleaza si se da din nou la cuptor.Se tine pana blatul e frumos copt,adica pana scobitoarea iese curata cand se inteapa blatul.
             Fierbinte, se rastoarna pe o tava si se lasa sa se raceasca.Zaharul topit si zeama lasata de caise vor fi absorbite de blat,rezultand un blat insiropat.
             Se portioneaza apoi si se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!