luni, 12 septembrie 2016
Negresa cu crema de unt de arahide
E minunata combinatia ciocolata - unt de arahide.Le-am reunit pe amandoua in aceasta reteta,iar rezultatul final a intrecut asteptarile.Am facut o negresa moale,pufoasa,umeda,ciocolatoasa pe care am intins o crema de unt de arahide.Nu pot sa spun decat ca e un deliciu culinar.
Ingrediente:
300gr ciocolata amaruie,300gr unt,300gr faina,200 gr zahar,6 oua,1 praf de copt,zahar vanilat,300gr unt de arahide + 150gr zahar pudra si un zahar vanilat.
Mod de preparare:
Untul si ciocolata se taie cuburi si se topesc la bain marie sau la microunde.Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca.Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine.Se adauga ouale pe rand.Nu se pune urmatorul pana ce anteriorul nu a fost incorporat in crema.La urma se adauga faina si praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Se tine maxim 30 min. pentru ca mijlocul sa ramana umed.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
In acest timp,untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si vanilia.Se intinde peste blatul racit,iar deasupra se rade ciocolata.
Se da o ora la rece,apoi,cu un cutit inmuiat in apa calda,se portioneaza prajitura,pentru a putea fi servita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!