duminică, 18 septembrie 2016
Placinta cu mere si dovleac
Luna aceasta, draga mea Lulu, Iancu Lubita, este gazda provocarii Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Anastasiu cu ceva ani in urma.E o placere sa rasfoiesti blogul Lubitei! Sunt retete minunate,traditionale,care te incanta doar citindu-le,dar sa le mai si pregatesti.Si cum Lulu ne-a pus la dispozitie temele: Mic dejun,Placinte,Legume,nu puteam sa nu ma opresc la niste placinte cu mere si dovleac,ca doar tot e sezonul lor.
Ingrediente:
500gr faina,50gr drojdie,3 ling ulei,un praf sare,1kg dovleac,1kg mere,4ling zahar,2-3 ling scortisoara,miez de nuca.
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se cerne faina.Drojdia se inmoaie cu putina apa calda,dupa care se rastoarna peste faina.Se adauga sarea si se amesteca adaugand cate un pic de apa calda pana devine o coca lipicioasa.Se adauga uleiul si se framanta pana se desprinde aluatul de maini.Se acopera cu un servet si se lasa la cald sa creasca.
In acest timp se pregateste umplutura.Dovleacul si merele se curata de coaja si se dau pe razatoare,apoi se pun la calit impreuna cu zaharul.Eu nu adaug ulei pentru ca atat merele cat si dovleacul lasa zeama si le tin pana scade complet.
Si inca un lucru pe care l-am invatat de la Lulu: scortisoara se adauga la sfarsit,dupa ce merele s-au racit pentru ca,altfel, le innegreste.
Din aluatul rezultat se fac foi subtiri pe care se intinde amestecul de mere si dovleac.Deasupra se presara cateva nuci taiate grosier.Se ruleaza si se pun in tava unsa cu ulei.Deasupra se ung si ruladele cu ulei si se dau la cuptorul dinainte incins.Se tin aproximativ o ora.
Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.
Dupa ce s-au racit se portioneaza si se servesc.
Sunt o bunatate.Multumesc,Lulu!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!