Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 19 septembrie 2016

Stiuca la cuptor pe pat de rosii






                   Nu am mancat stiuca demult si cand am primit-o pe asta m-am bucurat mult.Am ales s-o prepar intreaga,la cuptor,pe un pat de legume,in special rosii.Modul de preparare este acelasi cu al oricarui peste la cuptor.Ingredientele si condimentele variind in functie de gusturile fiecaruia.



                   Ingrediente:
                1stiuca mai mare sau 2 mici,2 morcovi,2 ardei rosii,1 ceapa mare,2 foi de dafin,200ml vin alb,3-4 catei de usturoi,zeama de lamaie,4 rosii,sare,piper,cimbru.


                Mod de preparare:
            In primul rand pestele se curata de solzi.Pentru a se curata mai usor,stiuca se opareste cateva secunde in apa clocotita.Se spala bine si se sterge cu servete absorbante.
             Morcovii se curata si se taie rondele,ceapa julien,iar ardeiul fasii subtiri.Usturoiul se toaca marunt,iar rosiile se taie felii.
             Intr-un vas de yena se pune un pic de ulei de masline apoi legumele in straturi:ceapa,morcovii,ardeiul,usturoiul,rosiile.Deasupra se pune stiuca.Se toarna vinul si un pic de apa.Se potriveste de sare,piper,cimbru,se adauga foile de dafin si zeama de lamaie.
            Se da totul la cuptor,la foc potrivit.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
            Se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!