Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 29 septembrie 2016

Tort cu ciocolata si rom





                   Este un tort aniversar,l-am facut la aniversarea noasta a 30 de ani de casnicie.E mult,e putin,nu stiu pentru ca am impartit totul la doi:bune,rele,bucurii,necazuri,impliniri,satisfactii...Stiu sigur ca a fost frumos si este in continuare.
                  Dar sa revenim la tortul meu,al nostru.Este un blat cu cacao umplut cu crema de ciocolata aromatizata cu rom,iar deasupra,un ganache de ciocolata.E simplu,dar foarte gustos.



                        Ingrediente:
                    Blat:8oua,8 ling zahar,8 ling faina,4 ling cacao,un plic zahar vanilat,praf de copt.
                    Crema:4oua,4ling zahar,100ml lapte,100 gr ciocolata,500ml frisca lichida,esenta de rom.
                    Ganache de ciocolata: 100 gr ciocolata,200 gr fisca lichida
                    Sirop: 2 ling zahar,200 ml apa,esenta de rom


                       Mod de preparare:
                    Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula,de jos in sus. La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,cu aceleasi miscari lente.
                     Compozitia se toarna in tava pregatita si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                       Se pregateste siropul.Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa.Se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul intarit.Se adauga esenta de rom si se stinge focul.Se lasa la racit.
                      Pentru crema,galbenusurile se freaca cu zaharul si laptele la bain marie.Cand zaharul s-a topit si copozitia e destul de groasa,se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati si esenta de rom.Se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se lasa la racit.
                       Frisca lichida se bate si se amesteca cu crema de ou racita.
                       Pentru ganache,se pune frisca pe foc si se incalzeste pana in momentul fierberii.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata.Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece.Cand e complet racita,se mixeaza pana devine spumoasa.
                       Blatul racit se taie in doua pe orizontala.Fiecare foaie se insiropeaza.Se umple cu crema de ciocolata,iar deasupra se toarna ganache-ul.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!