Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 9 octombrie 2016

Prajitura cu nuci si dulce de leche




                        Este o delicioasa prajitura in care am combinat nuca cu caramelul din lapte si a iesit ceva minunat.Cu toate ca aveam altceva in plan,a iesit aceasta minunatie pe care cu siguranta o voi repeta.




                          Ingrediente:
                       Blat: 8oua,8 ling zahar,3 ling.faina,3ling pesmet,2ling nuca macinata,un praf de copt.
                       Crema:2 conserve de lapte condensat,600ml smantana pentru frisca


                        Mod de preparare:
                      Contrar obiceiului de a incepe cu blatul,de data asta incep cu crema.In primul rand,pentru a obtine dulce de leche,se pun cutiile cu lapte condensat la fiert,intr-o oala cu apa.Se acopera cu un servet si se lasa sa fiarba,la foc mic,doua ore.Dupa ce au trecut cele doua ore de fiert,se stinge focul si se lasa sa se raceasca,apoi se desfac si se foloseste caramelul obtinut.
                    Pentru blat,albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Intr-un bol se amesteca faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt.Treptat se adauga zaharul la bezeaua formata si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile,apoi se incorporeaza amestecul de faina,nuca si pesmet.
                   Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand,scobitoarea cu care s-a intepat blatul, iese curata.Se scoate din tava si se lasa la racit.
                   Smantana pentru frisca se bate pana ajunge la consistenta de frisca,apoi se adauga dulceata de lapte si se amesteca cu o paleta.
                   Blatul racit se taie in doua.Pe una din foi se pune 2/3 din crema,se acopera cu a doua foaie,peste care se intinde restul de crema.Deasupra se presara nuca macinata.



                    Prajitura se da la rece pentru o ora,apoi se portioneaza si se serveste.

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!