Aceasta tarta este desertul ideal pentru o seara in care ai pofta de ceva dulce.Se face foarte repede si usor,cu ingrediente minime,este foarte aromata,cremoasa si delicata.
Ingrediente:
3oua,300gr faina,100 gr unt, 250gr zahar, 3-4 banane,un pahar smantana,zahar vanilat
Mod de preparare:
Se prepara aluatul,separand albusurile de galbenusuri si amestecand galbenusurile cu jumatate pahar de zahar.Se adauga untul topit si racit,apoi faina.Se framanta totul bine pana se obtine un aluat mai dens.Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 min.
Dupa acest timp,se scote aluatul si se intinde o foaie rotunda,cu care se tapeteaza forma in care vreti sa coaceti tarta.In prealabil,forma se unge cu unt.
Bananele se curata de coaja si se taie felii,apoi se pudreaza cu zahar vanilat.Se pun in forma in strat uniform si se acopera cu smantana.
Se da totul la cuptorul incins in prealabil,aproximativ 20 min.
In acest timp,albusurile ramase se bat impreuna cu restul de zahar pana se obtine o bezea tare.Se scoate tarta din cuptor si se acopera cu bezeaua.Se mai da 5 min.la cuptor,apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
Deasupra am presarat nuca macinata.Se poate decora cu fructe confiate,fulgi de migdale,ciocolata,stafide etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!