luni, 9 ianuarie 2017
Vin fiert
Pe gerul asta,un vin fiert e binevenit.Incalzeste simturile si relaxeaza corpul. Dulce,aromat,fierbinte, e recomandat sa se consume la sfarsitul zilei,fiind un adevarat medicament impreuna cu mirodeniile ce se adauga in el.
Mirodeniile pot varia in functie de gustul si preferintele fiecaruia.Astfel,se poate folosi: scortisoara,cuisoare,nucsoara,anason stelat,seminte de cardamom,ghimbir,ienibahar,piper boabe,ardei iute sau chilli,coaja de portocala sau lamaie. Nu combinati mai mult de doua-trei mirodenii pentru ca aromele vor fi prea puternice si vor strica gustul vinului.
Tot pentru aroma se pot adauga fructe proaspete:mere sau portocale.
De obicei,pentru fiert,se foloseste vin rosu demidulce.Se poate folosi si vin dulce,dar atunci atentie la cantitatea de zahar adaugata.Chiar si vinul alb merge fiert.
Pentru un vin fiert reusit,se pune intr-o cana la fiert vinul.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul,dupa gust si se lasa sa fiarba pana se topeste.Se adauga mirodeniile si se lasa sa mai fiarba 5 min.Cu 2-3 min.inainte de a opri focul se adauga fructele proaspete taiate felii.
Dupa ce s-a oprit focul,vinul se strecoara,apoi se pune in cesti sau pahare calde.
Se serveste foarte fierbinte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!