Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 8 ianuarie 2017

Ceafa de porc la cuptor





                  Revin cu postarile dupa o destul de lunga absenta.Revin in zi de sarbatoare,azi implinesc trei ani de blogging.Trei ani in care,sper,v-am adus in actualitate retete vechi,uitate prin caietele bunicilor,dar si retete noi,"la moda" ca sa zic asa.Sper ca sfaturile si indrumarile mele v-au fost de folos.
                   Azi revin cu o reteta de ceafa de porc la cuptor.Este o friptura foarte frageda si suculenta,aromata si gustoasa cu care ne-am rasfatat la masa de Craciun.



                  Ingrediente:
               1-1,5 kg ceafa de porc,1 morcov,1 praz,sare,piper,cimbru,boia,cateva cuisoare,3-4 catei de usturoi,1 ceasca vin rosu.


                 Mod de preparare:
             Bucata de ceafa se spala si se zvanta bine,apoi se freaca cu sare,piper,boia,cimbru pe toate partile.Se infig ici colo cateva cuisoare.Morcovul si prazul se curata si se taie felii,usturoiul se toaca marunt.
             Intr-o cratita se pune carnea codimentata si se presara usturoiul deasupra.In jurul ei se presara rondelele de morcov si praz.Se acopera totul cu un capac si se da la cuptor,la foc mic.Dupa doua ore se ia capacul,se toarna vinul si se mai da la cuptor,descoperita,la foc mic,pana sosul scade suficient ,iar carnea e frageda si suculenta,asta insemnand inca 2-3 ore.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
               Se serveste calda,alaturi de sosul de legume din tava,cu o garnitura de cartofi sau pilaf de orez.Salata sau muraturile nu vor lipsi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!