Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 23 februarie 2017

Prajitura bulgareasca cu mere






                         Eu as numi aceasta prajitura,prajitura desteapta cu mere.La prima vedere, pare dificil de realizat,dar,veti vedea,va iesi ceva gustos,aromat,suculent.Este o tarta cu specific bulgaresc pe care am reprodus-o in ideia de a raspunde provocarii Cutia misterelor,de luna aceasta.
                         Rocsy Ciobanu este gazda de luna aceasta si a pus in cutia misterioasa niste ingrediente care te provoaca sa prepari minunate preparate.Dupa cum v-ati dat seama,ingredientul vedeta sunt merele.Pe langa acestea,in cutie mai sunt:iaurt,oua,foietaj,lapte branzeturi,radacinoase,salata verde,smantana,nuci.




                             Ingrediente:
                         1 cana faina,1 cana gris,1 cana zahar tos,1 cana lapte,1 zahar vanilat,un praf scortisoara,2 pumni de nuci,1 praf de copt,5-6 mere,zeama de lamaie.


                              Mod de preparare:
                          Merele se dau pe razatoare cu tot cu coaja.Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.Nucile se toaca grosier si se amesteca cu merele.Se adauga si scortisoara si se amesteca totul.
                           Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,grisul si praful de copt.
                           Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili.
                           Compozitia de faina,gris,zahar se imparte in trei parti egale.O parte din ea se adauga in tava,se intinde uniform si se taseaza.Peste amestecul uscat se adauga jumatate din cantitatea de mere.Peste mere se intinde a doua parte din compozitia uscata,apoi restul de mere.Deasupra se pune a treia parte din amestecul uscat.



                       Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere si se toarna peste tarta,distribuindu-l uniform.Pentru a patrunde pana la fund se inteapa in cateva locuri tarta cu un cutit.
                       Se da totul la cuptor pentru 50 min. apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se pudreaza cu zahar vanilat apoi se desface forma.


                          Trebuie sa fie bine racita inainte de a o portiona pentru servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!