Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 februarie 2017

Tocanita de porc cu cartofi si rosii







                             Aceasta tocanita o fac mai ales vara,cand am rosii proaspete.Dar si iarna,cu rosii congelate sau cu rosii in bulion iese la fel de gustoasa si savuroasa.Noua ne place mult acest fel de tocanita,asa ca fac destul de des aceasta mancare.



                            Ingrediente:
                        500gr carne de porc (pulpa),1 ceapa mare,4-5 catei de usturoi,1 ardei gras rosu,3-4 rosii,6-8 cartofi,sare,piper,boia,1 leg.patrunjel verde.



                            Mod de preparare:
                       Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste in ulei incins pana devine sticloasa.Se adauga ardeiul tocat si,cand s-a inmuiat,se adauga carnea taiata cubulete.Se caleste pana carnea isi schimba culoarea.In acest moment se adauga rosiile taiate felii si usturoiul tocat.Se potriveste de sare,piper si boia,se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.Cartofii se curata si se taie cuburi si se adauga in mancare.Se lasa sa fiarba pana cartofii incep sa se farame singuri.iar sosul e suficient de scazut.Se presara patrunjel verde deasupra si se stinge focul.
                        Se serveste calda,cu salata sau muraturi,in functie de sezon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!