Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 iulie 2017

Chec cu cacao si glazura de ciocolata






                     Acest chec cu ciocolata este un desert simplu si rapid,dar cu  gust si aroma deosebite,ciocolata predominand atat in compozitie cat si deasupra,imbracand checul.Este desertul ideal pentru un weekend canicular cum a fost acesta.


                   Ingrediente:
                100 gr unt,100ml ulei,250 gr zahar,50 gr cacao,50 ml lapte,4 oua,150 gr faina,1 lingurita bicarbonat,esenta de fistic sau migdale.
                 Glazura:100gr ciocolata amaruie,50 ml lapte,2 ling ulei



                    Mod de preparare:
                Untul se topeste,apoi se adauga uleiul,zaharul si cacaoa.Se omogenizeaza bine si se mai lasa cateva minute pe foc,pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                In crema racita se adauga,pe rand galbenusurile.Se adauga esenta de fistic si bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare,apoi se incorporeaza in compozitia obtinuta.La urma se incorporeaza si faina,amestecand incet cu o spatula.
                 Se toarna totul in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                 Se face glazura topind la foc mic ciocolata cu laptele si uleiul.Se toarna peste tot checul si se lasa sa se raceasca complet si sa se intareasca glazura.
                 Se portioneaza si se serveste.

             
                 E delicios langa o ceasca cu lapte rece.