Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 iulie 2017

Salata de fasole verde cu maioneza






                  Pe sezon de vara cu calduri caniculare cand ti-e groaza sa dai drumul la cuptor,o salata de scoate din impas.Fie ea si cu maioneza.Si pentru ca e vara,iar pietele abunda de legume,o salata din fasole verde e minunata.Usoara,consistenta si racoroasa se face usor si repede si nu e nevoie de foarte multe ingrediente.Iata:


                    Ingrediente:
                500gr fasole verde,3-4 catei de usturoi,sare,piper alb,o leg.patrunjel verde,pentru maioneza:1 galbenus,ulei,1 ling.mustar,3 ling smantana.


                    Mod de preparare:
               Se alege fasole tanara,care nu e atoasa si nu are boabele formate. Fasolea se curata de capete  si se rupe in trei,apoi se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste, se adauga fasolea.Se lasa sa fiarba pana incepe sa se inmoaie.Nu trebuie sa fie foarte moale,sa ramana putin crocanta.Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
                 In acest timp se pregateste maioneza.Galbenusul se freaca cu mustarul,apoi,treptat se adauga putin cate putin uleiul,mestecand continuu.Se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.La aceasta se adauga cele trei linguri de smantana si usturoiul zdrobit.Se adauga fasolea,patrunjelul tocat marunt apoi se potriveste de sare si piper.Se amesteca totul bine si se da la frigider.
                 Se serveste rece,cu paine moale si rosii.