vineri, 25 august 2017
Friptura de iepure in bere la vas roman
Ce poate fi mai minunat decat o friptura de iepure? La noi in familie se consuma multa carne de iepure.Ne place mult si de aceea crestem iepuri.Prepar carnea sub diferite forme,dar friptura de iepure este minunata.Carnea e frageda si suculenta,iar aromele ii dau o savoare in plus.La fel si aceasta friptura in sos de bere.
Ingrediente:
o jumatate de iepure,1 ceapa mare,2 ardei grasi rosii,1 morcov,sare,piper,4-5 catei de usturoi,500ml bere,cimbru,rozmarin.
Mod de preparare:
Carnea se spala bine,apoi se sterge cu un servet absorbant.Se poate lasa bucata intreaga sau se portioneaza.Ceapa,morcovul si ardeii se curata apoi se toaca marunt.Jumatate din zarzavatul tocat se presara in vasul roman.Carnea se freaca bine, pe toate partile cu usturoiul pisat.Se pune in vas,peste zarzavat,iar deasupra se presara restul de zarzavat.Se condimenteaza cu sare,piper si ierburile aromate.Deasupra se toarna putin ulei si berea.Se acopera cu capacul si se da totul la cuptor, la foc mic.Se lasa astfel 3 ore.Cand carnea e bine facuta,moale si suculenta,se da capacul jos si se mai lasa 30 min. la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda,cu garnitura de cartofi piure si salata de sezon.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!