Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 26 octombrie 2017

Samosa cu cartofi si piept de pui





                      Pentru ca "street food" e in mare voga acum,am ales sa fac aceste samosa cu cartofi si piept de pui,o mancare indiana foarte gustoasa si satioasa.Daca adaptam condimentele umpluturii meleagurilor noastre,as zice ca sunt niste Retese umplute.Sunt delicioase servite ca aperitiv,dar merg perfect si ca gustare,iar daca se elimina carnea de pui,e o minunata gustare de post.



                      Ingrediente:
                  Aluat: 400gr faina,4 ling ulei,6 ling apa,o jumatate lingurita sare.
                  Umplutura: 5-6 cartofi,1 ceapa,1 piept pui,200 gr mazare verde,1 ling ghimbir razuit,3 ling coriandru,1 ardei iute tocat sau boia iute,1 lingurita chimion,1/2 lingurita sare,ulei.


                     Mod de preparare:
                  Intr-un bol se amesteca faina cu sarea ,apoi se adauga uleiul.Se framanta pana se obtine un aluat gros,ca de paine.Acesta se subtiaza cu cele 6 ling de apa,adaugate treptat.Se mai framanta pana aluatul se inmoaie un pic,este elastic si omogen.Se unge aluatul cu putin ulei,se acopera cu un servet curat si se lasa deoparte,sa se odihneasca 30 min.
                   In acest timp cartofii se fiarb in coaja lor.Cand sunt fierti se curata de coaja si se toaca marunt.La fel si pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,apoi se taie cuburi mici.
                   Se incinge uleiul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta.Se adauga cartofii,mazarea,pieptul de pui,ghimbirul,ardeiul iute tocat marunt,coriandrul,restul condimentelor si se caleste pentru cateva minute,amestecand mereu.Se ia de pe foc si se lasa deoparte.
                  Aluatul se mai framanta un pic,apoi se  intinde in foaie subtire,care se imparte in patrate.Fiecare patrat se umple cu amestecul de legume si pui si se indoaie pe diagonala,lipind marginile cu putina apa.
                  Intr-o cratita se incinge uleiul si se scufunda triunghirile in baia de ulei.Se tin pana devin aurii.Se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.Sunt foarte crocante.
                  Se servesc calde,dar sunt delicioase si reci.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!