Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 31 octombrie 2017

Chec de morcovi





                     Chiar daca in vremea asta dovleacul e vedeta peste tot,eu am facut un minunat chec cu morcovi.Cu un gust si o aroma deosebite,te cucereste de la prima degustare.Si pentru ca ziceam de dovleac,cred ca morcovii se pot inlocui cu succes cu dovleacul.O sa incerc si va voi povesti ce a iesit.Deocamdata sa ne intoarcem la checul cu morcovi.




                      Ingrediente:
           
                   250gr faina,250 gr zahar tos,350 ml ulei,3-4 morcovi mari,4 oua,1 plic praf de copt,un vf sare,1 lg bicarbonat,2-3 lg scortisoara,2-3 lg nucsoara.
                   Glazura: 300gr zahar pudra,3 ling zeama de lamaie.


                      Mod de preparare:

                 Mai intai se porneste cuptorul,apoi se pregatesc tavile: se ung cu unt si se tapeteaza cu faina.Eu am folosit o forma rotunda cu cilindru la mijloc,dar se poate face si in tavi de chec.
                 Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,sarea si aromele.Se adauga uleiul si ouale.Se amesteca cu mixerul pana compozitia devine omogena.La urma se adauga morcovii dati pe razatoare.
                 Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor.Se tine aproximativ 40 min.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si, dupa ce s-a racorit putin,se scoate din tava.Se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
                 Pentru glazura,se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana rezulta o pasta mai subtire.Se toarna peste chec si se lasa sa se intareasca.
                  Dupa aceasta,se portioneaza si se serveste.E delicios langa o cana cu lapte.





                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!