Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 noiembrie 2017

Cornuri pufoase cu magiun si rahat







                      Afara e frig,ploua,e vreme de stat in casa si de savurat niste cornuri pufoase cu o cana de lapte cald.Bunica le zicea "Pufe" pentru ca sunt foarte moi si pufoase si se pastreaza astfel si a doua zi.Mi-am amintit de vremurile copilariei si am framantat si eu cateva cornuri pufoase.Umplutura este dupa gustul si preferinta fiecaruia,eu am preferat rahatul si magiunul.




                         Ingrediente:

                   1 kg faina,250 gr zahar,1 zahar vanilat,600ml lapte,20 gr drojdie,200ml ulei,coaja de portocala zaharisita,100gr rahat,magiun de prune,1 ou pentru uns deasupra


                       Mod de preparare:
             
                   Intr-o craticioara se amesteca drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si 3 ling de faina.Se amesteca bine si se lasa deoparte pana incepe sa faca basici.
                   Intr-un vas mai mare se pregateste faina,se adauga zaharul,zaharul vanilat,un praf de sare si uleiul.Coaja de portocala se toaca marunt si se adauga la amestecul de faina.
                    Cand laptele a inceput sa faca basici deasupra,deci  s-a activat drojdia, se rastoarna peste faina si se amesteca bine cu o lingura,pana incepe sa se lege.Din acest moment se trece la framantat.Se framanta bine pana rezulta un aluat omogen,nelipicios si elastic,dar destul de moale.
                    Se pune in vas ,se presara faina si se acopera cu un servet curat.Se lasa la loc cald,fara curenti de aer sa dospeasca timp de o ora.Dupa acest timp aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.Se rastoarna pe masa infainata si se taie in doua.Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda groasa de 0,5 mm. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se imparte cercul in sectoare de cerc cat de cat egale.In partea lata a fiecarei bucati de aluat se pune cate o lingurita de magiun sau o bucatica de rahat.Se formeaza cornurile ruland aluatul incepand cu partea mai lata spre varf,astfel ca umplutura sa ramana la mijloc.
                     Se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa 20 min.la temperatura camerei sa mai creasca.In acest timp se incinge cuptorul.Se ung deasupra cu ou batut si se dau la cuptor.
                      Se tin aproximativ 20-25 min,timp in care cornurile vor creste si se vor rumeni frumos. Cand sunt gata se scot din tava si se lasa sa se raceasca.
                      Se pot servi cat sunt inca un pic caldute sau reci.Sunt la fel de moi si pufoase.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!