Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 15 ianuarie 2018

Omleta chinezeasca






                           Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor a carei gazda este furnicuta noastra draga, Monica Horoiu. Ea ne-a pus la dispozitie blogul sau si urmatoarele teme: Preparate din peste,Aperitive,gustari,snack-uri si Micul dejun.
                          Cum ouale sunt adorate la noi in familie,am inteles ca si la ea in familie sunt la fel,am ales sa pregatesc aceasta omleta chinezeasca.Ma asteptam sa gasesc tot felul de  ingrediente asiatice,dar n-a fost asa.De la ce-i vine numele nu stiu.Este o banala omleta cu rosii,dar este delicioasa si foarte aspectuoasa.Sigur o voi repeta la vara,cu rosii din gradina mea si va fi si mai savuroasa.Si pentru inca un plus de savoare si culoare,am adaugat cateva cozi de ceapa verde.Iata despre ce e vorba.







                         Ingrediente:

                   2 oua,4 rosii mici,3 ling ulei de masline,sare,piper,3 fire de ceapa verde.



                      Mod de preparare:
                  Cantitatile se pot mari,respectand proportia de 1 ou si 2 rosii mici.
                  Ouale se sparg intr-un bol si se bat bine cu o furculita.Se adauga,dupa gust,sare si piper.
                  Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga cozile de ceapa verde tocate marunt.Dupa ce  s-au inmuiat,se toarna ouale si se amesteca bine.Rosiile se taie felii sau cuburi.Cand omleta este aproape gata,se adauga rosiile amestecand din cand in cand.Se tin pana rosiile lasa sucul si se inmoaie.
                  Se ia de pe foc si se serveste calda.
                 













       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!