Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 7 februarie 2018

Pui lemonato cu cartofi





                       Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor a carei gazda,luna aceasta,este  Alina sau Strumfii Alina Bucatari cum o stim noi.Ea ne-a pus la dipozitie blogul sau si urmatoarele teme : Retete grecesti,Supe si ciorbe,Salate.
                       Era normal sa aleg dintre retetele grecesti si nu imi pare rau pentru ca chiar m-au fascinat.Am facut acest pui lemonato cu cartofi,un deliciu culinar,care a devenit deja preferatul familiei,dupa cum spunea si Alina.Sper sa-l incercati si voi,sigur il veti adora.




                       Ingrediente:

                6 cartofi,pulpele si aripile de la un pui
                Marinata: 6 catei de usturoi,1 lingurita oregano,coaja si zeama de la o lamaie,100ml ulei de masline,200 ml apa,40 gr miere,60 gr mustar,cimbru,sare,piper.

           
                      Mod de preparare:

                 Marinata se poate pregati cu 1-2 ore mai repede sau de seara pentru ca puiul sa aiba timp sa se marineze.
                  Pentru aceasta,se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu uleiul pana se obtine o pasta.Se adauga mierea si mustarul si se amesteca,apoi apa,zeama de lamaie ,coaja de lamaie si restul condimentelor.Se toarna totul peste bucatile de pui astfel incat sa fie bine acoperite de marinata.Se acopera cu un capac si se da la frigider.
                 Cartofii se curata,se spala si se taie cuburi.Se pun intr-un vas de lut si peste ei se aranjeaza  bucatile de carne.Se toarna restul de marinata asfel incat sa acopere carnea dar si cartofii,se acopera cu capac si se dau la cuptor.
                  Se tin asfel 45 min.dupa care se descopera si se mai tine 30 min.
                   Se servesc calzi.