Carot cake sau tort de morcovi este un tort usor,cu un blat moale si pufos.Dupa cum ii spune numele,are in compozitie morcovi.Cine doreste,poate adauga si cateva nuci.Aroma este deosebita,iar combinatia cu crema de branza e minunata.O crema usoara si racoroasa.
Ingrediente:
Blat: 250gr faina,2 lg bicarbonat,un vf sare,1 lg scortisoara,1lg nucsoara,300ml ulei,350gr zahar tos,4 oua,300 gr morcovi rasi ( 5-6 morcovi medii) esenta de vanilie,un varf sare.
Crema : 250 gr crema de branza,150gr zahar pudra,100ml frisca,
Mod de preparare:
Mai intai se incinge cuptorul si se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca faina,sarea,bicarbonatul,scortisoara si nucsoara.
In alt bol se amesteca uleiul,zaharul si vanilia pana se obtine o textura cremoasa.Se adauga,treptat,ouale,unul cate unul pana sunt incorporate bine.
Amestecul de faina se incorporeaza in cel de ulei,amestecand incet.La urma se adauga morcovii razuiti.Se da totul la cuptor 25-35 min.pana trece testul scobitorii.Cand e gata se scoate din tava si se lasa la racit.In acest timp se pregateste crema.
Intr-un bol se mixeaza crema de branza adaugand zaharul.La urma se amesteca cu frisca batuta.
Blatul racit se taie pe orizontala si se umple cu crema de branza.Deasupra se acopera tot cu crema de branza,lasand lateralul neacoperit.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!