Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 10 septembrie 2019

Varza acra cu ciolan afumat la cuptor






                      Varza acra calita cu ciolan afumat este una dintre mancarurile preferate ale familiei mele,in special a sotului meu.Cum in fiecare toamna punem capatani de varza la murat,dar si varza tocata,aceasta mancare e la indemana oricand.



                                Ingrediente:

                         1 capatana mare varza murata,1 ciolan de porc afumat,1 ceapa mare,1 ling untura de porc,2 ling cu varf pasta de ardei,sare,piper,cimbru,2 -3 foi de dafin,marar verde.


                             Mod de preparare:

                        Varza se spala in mai multe ape,apoi se scurge si se toaca marunt.
                         Intr-o tigaie se pune untura la incins si se adauga ceapa tocata marunt.Se lasa sa se caleasca pana devine translucida.Se adauga pasta de ardei,cimbrul si piper.Se mai lasa 2 - 3 min.apoi se ia de pe foc.Se rastoarna totul peste varza si se amesteca bine.Sare se pune doar daca este cazul,avand in vedere ca si varza si ciolanul sunt sarate.
                         Intr-un vas de lut sau de yena se pune un strat de varza si deasupra ciolanul afumat.Se acopera cu alt strat de varza si se presara marar tocat deasupra.Se adauga foile de dafin si se  toarna apa cat sa acopere primul strat de varza.Se  acopera cu un capac si se da totul la cuptor.
                         Se tine astfel 3- 4 ore.Din cand in cand se intoarce ciolanul de pe o parte pe alta.Dupa 3 ore se ia capacul si se tine descoperit la cuptor sa scada zeama.
                         Este gata cand carnea e moale si frumos rumenita,iar varza moale,fara multa zeama.Ciolanul se dezoseaza si se taie felii.
                         Se serveste calda,cu smantana si ardei iuti.
                     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!