Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 12 septembrie 2019

Salam de biscuiti





                     Este un salam cu gust de copilarie.E reteta veche,de ani de zile,asa cum facea mama salamul de biscuiti.Facand aceasta reteta,m-am intors din nou cu gandul in copilarie...
                     Este un salam aromat,cremos,dulce.Stafidele inmuiate in rom,rahatul,nucile prajite,vanilia,coaja de lamaie sunt ingredientele "secrete" care dau aroma si savoare acestui salam de biscuiti.




                          Ingrediente:

                     500 gr biscuiti,250 gr unt,200 gr rahat,150 gr nuca taiata grosier,100 gr zahar,200 ml lapte,100 gr stafide,2 ling.cacao,esenta de rom,zahar vanilat,coaja rasa de lamaie


                         Mod de preparare:

                 Stafidele se pun la inmuiat in rom.
                 Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu un sucitor.Astfel,vor ramane si bucati mai mari care vor da un aspect placut salamului.
                 Miezul de nuca se toaca grosier cu un cutit,apoi se pun intr-o tigaie si se prajesc.
                 Rahatul se taie cuburi.
                 Intr-o cratita se pune laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.Canad clocoteste se adauga untul,amestecand pana se topeste.Se adauga rahatul si cacaoa.Se lasa sa mai dea cateva clocote,apoi se stinge focul.Se adauga stafidele si coaja de lamaie rasa.
                  Nucile se amesteca cu biscuitii.Peste amestec se toarna compozitia fiarta.Se amesteca totul bine pana rezulta o compozitie omogena.Daca mai trebuie,se mai poate adauga esenta de rom.
                 Pe o folie alimentara se rastoarna compozitia,formand un sul.Se infasoara in folie si se da la rece.
                 Cand s-a racit complet,biscuitii s-au inmuiat de la crema de unt,aromele s-au patruns.Se scoate si se feliaza pentru servire.


               
                             Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!