Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 20 octombrie 2019

Prajitura pufoasa cu smochine





                   Da,din nou reteta cu smochine.Abundenta de smochine de anul acesta m-a determinat sa fac mai multe preparate cu smochine,in spacial deserturi.Si ce mergea mai bine decat o prajitura pufoasa cu minunatele fructe!
                  Si ce este mai pufos decat blatul clasic? Nu am facut pandispan,ci un blat genoise care este compact,elastic si putin umed ,astfel ca am considerat ca se potriveste mai bine in combinatie cu smochinele.Pandispanul clasic este mai aerat,uscat si spongios si nu mi-am dorit ceva inecacios.
Dar iata despre ce e vorba.



                    Ingrediente:

               350 gr faina,150gr zahar,4 oua, 150 ml lapte,150 ml ulei,zahar vanilat,un varf sare,aprox.20 smochine,coaja de lamaie,1 praf de copt.


                    Mod de preparare:

               Ouale intregi ,zaharul,sarea,zaharul vanilat se mixeaza impreuna pana cand ouale se albesc si isi tripleaza volumul.Se adauga uleiul in fir subtire si coaja de lamaie rasa.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie,alternand cu laptele. Se mixeaza incet,la viteza redusa.
                Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Smochinele se spala si se taie in sferturi.Se presara peste compozitia din tava si se da la cuptorul incins.Se coace pana ce blatul se rumeneste usor pe margini.Se face proba scobitorii,dar suprafata trebuie sa fie alba,nu rumenita pentru ca altfel blatul nu va mai fi umed.
                Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste cu multa pofta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!