Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 20 octombrie 2019

Dulceata de smochine intregi






                       Nu puteam lasa sa treaca sezonul smochinelor fara sa fac aceasta dulceata de smochine intregi.Este minunata,foarte aromata,iar faptul ca smochinele sunt toate intregi,in siropul lor,ii da o savoare in plus.


                           Ingrediente:

                       1 kg smochine,1 kg zahar, 300 ml apa,1 lamaie,2cm baton de vanilie

           
                          Mod de preparare:

                    Smochinele se spala,se scurg bine de apa si li se taie coditele.
                    Intr-o cratita se pune zaharul cu apa la fiert.Se fierbe pana siropul devine gros,legat.In acest moment se opreste focul si se adauga smochinele intregi.Se lasa 15 min.sa stea,pana smochinele isi lasa siropul,apoi se pune din nou pe foc.Cand incepe sa fiarba se ia spuma formata.Se adauga lamaia taiata felii si batonul de vanilie.Se fierbe pana siropul devine din nou gros,legat.
                     Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi pana a doua zi cand se aranjeaza in camara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!