Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 13 ianuarie 2020

Pulpa de porc glazurata cu prune uscate






                        Este o mancare foarte gustoasa.o friptura frageda si suculenta,foarte aromata care incanta papilele gustative si te face sa-ti doresti inca o portie.Gustul dulce-picant e o incantare ce predomina la aceasta friptura.



                             Ingrediente:

                         1 kg pulpa de porc,200 gr prune uscate,2 mere,4 ling miere,1 ceasca vin,sare,piper,cimbru,4-5 cuisoare,50 gr unt.


                             Mod de preparare:

                        Carnea se sterge bine.Intr-o tigaie se incinge untul si se adauga carnea.Se prajeste bine pe toate partile, pana prinde o crusta aurie.Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare,piper,cimbru pe toate partile.Ici- colo se infig cuisoarele.Se adauga untul ramas de la prajire si cana cu vin.Se acopera si se da totul la cuptor.Dupa o ora,se scoate, se adauga prunele uscate si merele taiate felii,iar carnea se unge cu miere.Se da din nou la cuptor pana carnea e frumos rumenita,cu o crusta deasupra.
                         Se serveste cu fructele si un pilaf de orez.

                         Se poate face un sos blenduind merele si cateva prune impreuna cu sosul din tava.Se pune apoi la foc sa scada si se adauga 200 ml smantana.Se mai lasa sa dea un clocot,se potriveste de dare si piper ,daca e cazul,si se adauga prunele ramase intregi.Se serveste langa friptura de porc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!