Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 26 februarie 2020

Mancare de pui cu masline




                     Mancarea de pui cu masline este o tocanita de pui cu masline,rosii,ceapa.Este foarte aromata si gustoasa.Se poate consuma calda,alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta,dar e delicioasa si rece.E o mancare ce se face usor si repede si se  poate face cu 2 zile in avans.



                    Ingrediente:

               500 gr piept de pui,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,200 ml suc de rosii,jumatate de lamaie taiata felii,2 rosii uscate,200 gr masline,sare,piper,cimbru,2-3 ling ulei.


                    Mod de preparare:

               Eu am folosit un piept de pui,dar foarte bine se pot folosi pulpele si aripile de la pui.
               Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la prajit in uleiul incins.Se prajeste pana capata o crusta aurie.Se adauga ceapa tocata marunt,usturoiul pisat,sare,piper,cimbru,rosiile uscate si feliile de lamaie.Se adauga putina apa si se lasa 20 min sa fiarba inabusit.
               Dupa acest timp se scot feliile de lamaie si se  adauga sosul de rosii si maslinele. Se mai lasa inca 20 min sa fiarba.In acest timp se amesteca de cateva ori,astfel ca puiul sa fie bine cuprins de sos.
               Se serveste calda,alaturi de un puire de cartofi,pilaf sau mamaliguta,dar e delicioasa si rece cu o felie de paine moale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!