Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 26 februarie 2020

Pui cu lamaie in sos de rosii







                      Puiul cu lamaie in sos de rosii este o mancare foarte aromata,o friptura frageda,suculenta ,foarte gustoasa.Savoarea e data de lamaie,impreuna cu sosul de rosii.Se poate consuma ca atare,pentru ca are legume ce tin loc de garnitura,sau se poate servi alaturi de o mamaliguta. Indiferent cum,savoarea este aceeasi,daca ai facut o data puiul cu lamaie in sos de rosii,sigur vei mai repeta reteta.




                     Ingrediente:

                 1 pui de 1 kg,1 lamaie,1 ceapa mare,2-3 morcovi,4 cartofi,3-4 catei de usturoi,2 foi de dafin,cimbru,sare,piper,500ml sos tomat,3 ling ulei,1 ardei gras rosu


                     Mod de preparare:

                Se pot folosi doar pulpe de pui sau un pui transat.Carnea se spala,se sterge cu un servet si,daca e cazul,se taie bucati potrivite.
                Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga carnea de pui.Se prajeste pe toate partile,pana capata o crusta aurie.Se scot din tigaie si se pun intr-o tava pentru cuptor.Se adauga ceapa taiata solzisori,morcovii taiati rondele, ardeiul taiat fasii si cartofii cuburi.Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,se adauga usturoiul pisat si sosul de rosii.La urma se pun foile de dafin si lamaia taiata felii,cu tot cu coaja.
                 Se acopera cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor,la foc mic.Se tine pana cand carnea si legumele sunt bine facute,iar sosul destul de scazut.Se descopera si se mai lasa 15-20 min sa se rumeneasca frumos.
                  Se serveste calda,cu mamaliguta.E delicioasa si doar cu o felie de paine de casa,pe care s-o inmoi in sos.Aromele sunt incredibile,iar gustul divin.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!