Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 10 februarie 2020

Varza rosie calita







                      La noi in Ardeal se consuma des varza calita atat ca mancare,cat si ca garnitura.Varza rosie calita se face usor si simplu,cu ingrediente putine.In schimb,este un deliciu culinar.
                      Pentru a obtine o varza rosie calita usor crocanta,nu terciuita,nu trebuie calita in exces.Un alt secret este faptul ca la varza rosie nu se pune apa,ca la varza alba.Ea se caleste doar in sucul propriu,lasat.Pentru o culoare mai deschisa,la final,se adauga putin otet.Si pentru un plus de savoare,se adauga 1-2 mere rase in timpul gatitului.
                     Acestea sunt cateva din secretele obtinerii unei verze rosii calite delicioase si aspectuoase.Mai jos va detailez reteta intreaga.



                   
                         Ingrediente:

                     1 varza rosie de 1 kg,1 ceapa rosie mare,2 mere,1 ling otet,sare,piper,chimen macinat,ulei.


                          Mod de preparare:

                    Varza se curata de frunzele vestede,se spala si se taie in doua.Se toaca marunt cu cutitul sau cu razatoarea speciala.Se presara un pic de sare si se lasa sa stea.Ceapa se curata si se toaca si ea marunt.
                     Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa.Se caleste pana devine translucida.Se adauga varza,se amesteca usor si se acopera cu un capac.Se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic.Din cand in cand se amesteca,sa nu se prinda.
                     Dupa aproximativ 15 min.se presara cu piper si chimen.Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba.
                     Merele,cu tot cu coaja,se taie in doua si li se scoate casuta cu samburi.Se dau pe razatoare si se adauga la varza calita.Se amesteca totul bine si se mai lasa sa fiarba 5 min.
                    In ultimul minut se adauga otetul.Varza de va deschide la culoare.
                    Se stinge focul si se serveste fierbinte,alaturi de fripturi.Eu am servit-o cu friptura de pui.La fel de bine merge cu carne de rata,porc,gasca,curcan.



                   
                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!