Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 10 februarie 2020

Mancare de orez cu prune uscate




                       Mancarea de orez cu prune uscate este una simpla,taraneasca,dar combinatia este minunata.De obicei se gateste de post,dar se poate face si de dulce.Daca se face de post,se foloseste ulei si apa,iar daca se face de dulce,se adauga supa,iar uleiul e inlocuit cu unt.In ambele cazuri,gustul e formidabil.



                        Ingrediente:

                   1 cana orez,3 cani apa sau supa de pui,1 ceapa,150 gr prune uscate,50gr unt , ulei,sare,piper


                      Mod de preparare:

                 Intr-o cratita se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine transparenta.Se adauga orezul si se amesteca.Se tine pana devine galbui.Se adauga apa ( supa) treptat,polonic cu polonic,mestecand mereu.Nu se adauga alt lichid inainte ca anteriorul sa fie absorbit de orez.
                  Se adauga asfel lichid,pana orezul e bine fiert,dar boabele sa ramana intregi,nu terciuite.
                  Prunele uscate,daca sunt prea tari,se inmoaie dinainte in apa.Inainte de a le adauga in orez,se scurg bine de apa.Se potriveste de sare si piper ,se lasa sa mai dea cateva clocote,apoi se stinge focul.
                 Daca nu se gateste de post,se adauga  50 gr unt si se amesteca pana se incorporeaza.Astfel,orezul va deveni foarte cremos.
                 Se serveste imediat, fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!