Prajitura cu mac,cocos si crema de vanilie este fina,cremoasa,gustoasa.Combinatia mac,cocos,vanilie este minunata.Avand un blat de albus cu mac si crema de vanilie,pot sa spun ca seamana putin cu Prajitura Tosca ,dar e cu totul altceva.Mai are un blat de albus cu cocos,asa ca este ideia perfecta de a refolosi albusurile ramase.
Ingrediente:
Foi cu mac : 6 albusuri,180 gr zahar,250 gr mac,80 gr faina.un vf sare,zahar vanilat
Foaie cu cocos : 3 albusuri,90 gr zahar,100 gr cocos,50 gr faina,50 ml lapte
Crema de vanilie: 6 galbenusuri,500 ml lapte,150 gr zahar,60 gr faina,zahar vanilat,300 gr unt.
Mod de preparare:
Se fac doua foi cu mac,astfel,ori se face toata compozitia si la urma se imparte in doua,ori se impart ingredientele la doi si se fac doua compozitii care se coc,e alegerea fiecaruia.
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,pana rezulta o bezea tare,lucioasa.Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza faina amestecata cu macul, cu miscari lejere. Eu am pregatit toata compozitia odata si am impartit-o in doua.Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 15 min. Se scoate si,fierbinte se dezlipeste de hartia de copt,apoi se lasa la racit.
Pentru foaia cu cocos,se bat la fel albusurile cu sarea.Cand sunt tari,se adauga zaharul.Se mixeaza in continuare pana avem din nou o bezea tare si lucioasa.Se incorporeaza faina si nuca de cocos.Compozitia rezultata este mai densa,asa ca se subtiaza cu laptele.Se toarna totul in aceeasi tava in care s-au copt si foile cu mac, se niveleaza si se da la cuptor tot pentru aproximativ 15 min.Se scoate si imediat se dezlipeste hartia de copt de pe ea,apoi se lasa la racit.
Pana se racesc foile,se face crema.Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat si faina.Se adauga laptele clocotit mestecand intr-una sa nu se faca cocoloase,apoi se pune din nou pe foc.Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand e complet rece,se amesteca cu untul frecat spuma.Se pune pe rand,lingura cu lingura,amestecand mereu sa nu se taie.
Se opresc separat cateva linguri de crema.Pe una din foile cu mac se intinde jumatate din crema,deasupra se pune foaia cu cocos,peste care se intinde restul de crema si se acopera cu a doua foaie cu mac.Deasupra se pune crema oprita si se presara nuca de cocos.
Se da totul la rece cateva ore,apoi se portioneaza in vederea servirii.
Am facut aceasta prajitura si cu frisca in loc de unt.Am folosit 500 ml frisca.Crema fiarta si racita se amesteca cu frisca batuta. Este la fel de savuroasa,dar mult mai usoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!