Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 15 august 2020

Rata umpluta la cuptor

 




                    Este o reteta simpla,usor de facut cu rezultate maxime.Carnea va fi frageda si suculenta,iar la exterior crocanta.Umplutura consta in felii de fructe,mere si portocale,care ii dau o savoare aparte.Nota finala e data de glazura din dulceata de smochine.Nu pot sa exprim in cuvinte ce gust si aroma are aceasta  friptura de rata umpluta la cuptor.


                   

                       Ingrediente:

                 1 rata intreaga de aprox.1,5-2 kg,1 mar, 2 porocale,sare,piper,cimbru,rozmarin,3-4 catei de usturoi,4-5 ling dulceata de smochine.


                        Mod de preparare:

                  Rata se spala,se curata de eventualii tepi si se sterge cu un servet.Marul se taie cuburi,iar portocalele se curata de coaja si se desfac felii.Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu restul condimentelor.Cu acest amestec se freaca bine rata atat la exterior,cat si la interior.Se umple apoi cu bucatile de mar si portocala si se pune intr-o tava.Se acopera cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor.
                   Dupa aprox.o ora,se scoate rata,se ia folia jos,se unge cu sosul din tava si se da din nou la cuptor.Din cand in cand se mai unge cu sosul din tava.Cand e aproape gata,se scoate si se unge cu dulceata de smochine.Se pun si cateva smochine intregi,din dulceata.Se mai da cateva minute la cuptor.
                   Se scoate si se serveste alaturi de o garnitura de orez,legume sau cartofi.


                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!