Este solutia ideala atunci cand ne raman albusuri prin frigider. Se pot folosi afine congelate sau,vara,proaspete. Prajitura va iesi la fel de savuroasa si cu alte fructe.Este moale, pufoasa, ciocolatoasa, un adevarat deliciu.
Ingrediente:
10 albusuri,2 cani zahar,2 cani faina,2 cani afine,zahar vanilat,1 vf.sare,coaja de lamaie,1 praf de copt
Glazura : 100 gr ciocolata,2 ling lapte,50 gr unt
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea.Cand se tin de paletele mixerului,se adauga zaharul si zaharul vanilat in 2 etape.Se adauga coaja de lamaie si se mixeaza in continuare pana zaharul se topeste si rezulta o bezea tare,lucioasa. Se incorporeaza afinele,apoi faina cu praful de copt.Se amesteca cu o paleta,cu miscari incete,de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.
E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pregateste glazura. Ciocolata rupta bucatele se topeste pe foc impreuna cu untul si laptele.Se lasa sa dea in clocot,dupa care se opreste focul si se lasa la racorit.Se toarna peste prajitura rece.Se lasa sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!