Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 11 ianuarie 2021

Chiftelute cu maioneza si ceapa murata

 




                           Este o mancare specific  moldoveneasca,cu un gust deosebit.La inceput am fost putin sceptica pentru ca nu imi imaginam ceva deosebit la chiftelutele cu maioneza.Din contra,imi imaginam ceva foarte gras.Tot gustul acestei mancari o da ceapa rosie murata.Si intr-adevar,este ceva deosebit.



                           Ingrediente:

                     Chiftelute din 500 gr carne tocata
                     Maioneza : 1 galbenus,1 lingurita mustar,100 ml ulei,sare,piper
                     Ceapa marinata : 1 ceapa rosie mare,sare,1 ling otet balsamic,2 ling otet simplu


                          Mod de preparare:

                    Ceapa murata se poate pregati cu cateva zile mai repede.Se curata si se taie ceapa julien,se sareaza si se toarna otetul peste ea.Se pune untr-un vas cu capac si se lasa sa stea pana in momentul folosirii.Se poate pregati si cu 2-3 ore mai repede.
                    Si chiftelutele se pot pregati cu o zi,doua mai repede. Se fac clasicele chiftelute din carne tocata,usturoi,pesmet,ou. Reteta detaliata  o aveti  aici.Chiftelutele trebuie sa fie mici,rotunde,bine condimentate.Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante.Se lasa sa se raceasca.
                    Galbenusul se freaca cu mustarul,apoi se adauga,cate putin,uleiul,mestecand intr-una pana se obtine un sos gros,bine legat.Se asezoneaza cu sare si piper.
                     Maioneaza se amesteca cu ceapa scursa de otet si chiftelutele reci.Se da la frigider pana in momentul servirii.

    

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!