Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 13 martie 2021

Chili con carne

 



                        Chili con carne este o mancare a bucatariei mexicane,dar este revendicata si de americani. Se spune ca ar fi mancarea servita in inchisorile americane,fiind ieftina.
                        Este o mancare de fasole uscata cu carne tocata in care,condimentul vedeta este ardeiul iute, chili. Se poate folosi carne de vita sau porc sau combinate,tocata sau taiata cubulete foarte marunte.




                            Ingrediente:

                     500 gr carne tocata ( de vita,porc sau amestec) 400 gr fasole rosie, 2 cepe mari, 2-4  catei de usturoi, 2 ardei grasi rosii,1 ardei iute sau fulgi de ardei iute chili, 500 ml sos de rosii,1 conserva mica cu porumb,sare,piper, 1 lingurita boia dulce,1 lingurita boia iute, 1 lingurita chimion,oregano.


                        Mod de preparare:

                   Prima data se fierbe fasolea in apa cu sare si 2-3 foi de dafin. Cand e gata, se scurge de apa.
                   Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa si usturoiul. Cand devine transparenta se adauga ardeiul taiat cuburi. Cand s-a inmuiat si ardeiul,se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare,piper,chimion,oregano. Se adauga boiaua dulce si iute si ardeiul iute tocat marunt sau fulgii de chili. Cantitatea de fulgi sau ardei iute difera in functie de gustul fiecaruia. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba. Daca nu e destul de lichida,se mai adauga putina apa.
                  Cand e aproape gata,se adauga fasolea fiarta si porumbul scurs.Se mai lasa sa dea cateva clocote,apoi se stinge focul.
                  Se serveste calda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!