Este un delicios aperitiv,dar poate fi servita si ca gustare sau la micul dejun.Este foarte gustoasa si satioasa. Ca reteta,este varianta sarata a prajiturii grecesti. Nu e insiropata,dar e facuta cu iaurt si foi de placinta.
Ingrediente:
400 gr foi de placinta ( un pachet), 4 oua,400 gr iaurt,1 cana ulei,200 gr branza telemea, 200 gr spanac congelat sau 500 gr spanac proaspat, sare,1 praf de copt.
Mod de preparare:
Foile de placinta se scot si se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Daca aveti spanac proaspat,se opareste,apoi se scurge bine si se toaca. Daca folositi spanac congelat,se dezgheata si se scurge bine de apa.
Foile de placinta dezghetate,se fac sul si se taie fasii ca taiteii lati.
Se desfac si se intind pe o tava sa se usuce.Pentru asta,se lasa la cald, in bucatarie, cateva ore.
In bolul mixerului se pun ouale,se adauga sare ,ceva mai multa pentru ca e o placinta sarata, dar tineti cont cat de sarata e branza telemea. Se mixeaza bine pana cand ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga uleiul,apoi iaurtul si praful de copt ,amestecand cu viteza mica.
Se incorporeaza foile de placinta taiate,branza telemea rasa si spanacul amestecand incet,cu o spatula. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Din cantitatea de branza se opreste putin pentru a presara deasupra. Se da totul la cuptorul incins. Se coace pana creste frumos si se rumeneste deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.
E delicioasa ca aperitiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!