Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 2 iunie 2021

Gulas la cuptor cu capac de paine

 



                            Este un gulas traditional,savoarea este data de capacul din aluat de paine pus pe vasul de lut in care e facut. Totul se pregateste pe foc,iar cand incepe sa fiarba se pune capacul de paine si se da la cuptor.Tocanita va scadea suficient,iar aromele se vor imbiba in aluatul de paine care se coace lent,in timp ce gulasul fierbe. Un deliciu pe care merita sa-l incercati.



                             Ingrediente:

                       Gulas: 1kg carne de porc ( pulpa), 2 cepe,4 morcovi,1 pastarnac, 2 ardei grasi rosii,4 catei de usturoi, 8 cartofi mari, 1 l pasta de rosii sau bulion,sare,piper,cimbru,foi de dafin chimen,chimion,1 ling untura,1 leg.patrunjel verde.
                       Capac de paine : 500 gr faina, 1/2 cub drojdie, sare,apa calda


                           Mod de preparare:

                      Din faina, apa,drojdie si sare se framanta un aluat de paine omogen,nelipicios,usor modelabil. Se lasa la dospit pana e pregatit gulasul.
                     Carnea se taie cuburi,zarzavatul se curata si se taie felii,rondele,cuburi dupa caz. Intr-o tigaie se incinge untura si se pun bucatile de carne sa se rumeneasca. Cand sunt gata,se scot si,in untura ramasa se adauga ,pe rand,ceapa,morcovii,pastarnacul,ardeiul.Se calesc toate pana se inmoaie. Se adauga bucatile de carne si se stinge cu pasta de rosii. Se adauga usturoiul,se potriveste de sare si piper si se condimenteaza.Se adauga si cartofii taiati cuburi si,daca mai trebuie,se mai adauga un pic de apa. Cand incepe sa fiarba,se rastoarna totul intr-un vas de lut si se da la cuptor.
                     Aluatul se intinde in foaie mai groasa,cat sa acopere gura vasului de lut. Se scoate vasul din cuptor si se acopera cu aluatul de paine. Se uda cu apa marginile vasului pentru ca aluatul sa se lipeasca. Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc si se da la cuptor.
                    Se tine astfel pana aluatul e crescut si frumos rumenit.
                    Se serveste cald,cu capacul de paine si salata de sezon.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!