Dulce de leche sau dulceata de lapte este,de fapt,un caramel gros, obtinut din lapte si zahar. Metoda traditionala consta in fierberea laptelui cu zahar pana acesta se caramelizeaza si se obtine caramelul. O metoda mult mai rapida si mai usoara este obtinerea caramelului din lapte condensat la conserva. Laptele este amestecat deja cu zaharul,nu trebuie decat pus la foc sa se obtina caramelul.
In acest sens,conserva de lapte condensat se inveleste intr-un prosop si se pune intr-o cratita cu apa,sa fiarba.Focul trebuie sa fie foarte mic.Apa nu trebuie sa acopere conserva,dar sa fie pana la marginea ei. Se tine astfel,doua ore de cand incepe sa clocoteasca.Se obtine un caramel ca cel din imagine.
Este cremos,ideal de folosit la creme,glazuri sau alte dulciuri. Daca se doreste o compozitie mai tare,se tine inca o ora laptele la foc.
Se pastreaza multe saptamani la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!