Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 2 iunie 2021

Tort cu lapte condensat si dulce de leche

 



                           Este un delicios tort cu doua creme ce au la baza laptele condensat,mascarpone si frisca. Foile sunt cu nuca,ceea ce ii da o savoare aparte. Este o combinatie ce ii da un gust si o savoare  deosebite.




                            Ingrediente:

                    Foi: 10 oua,10 ling zahar,3 ling faina,3 ling cacao,2 ling nuca,2 ling pesmet,zahar vanilat,coaja de lamaie,1 vf sare.
                   Crema de lapte condensat : 250 gr mascarpone, 370 gr lapte condensat, 300 ml frisca,1 plic ciocolata calda.
                   Crema de dulce de leche : 250 gr mascarpone,370 gr dulce de leche,300 ml frisca.


                         Mod de preparare:

                   Mai intai se coc foile. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma,tare cu sarea. Cand sunt tari,se adauga,treptat, zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se topeste. Rezulta o spuma tare,lucioasa,ce se tine de paletele mixerului. Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,de jos in sus cu o spatula. Faina,nuca macinata,cacaoa, pesmetul,coaja de lamaie se amesteca si se incorporeaza in bezea. Din compozitia obtinuta se coc trei foi.
                   Pana foile se racesc,se fac cremele. Tin sa mentionez ca nu am zahar la creme pentru ca am folosit frisca indulcita. In plus,laptele condensat avea suficient zahar.
                   Pentru prima crema,mascarponele se amesteca cu laptele condensat si praful de ciocolata calda. Frisca se bate si se amesteca cu crema de mascarpone cu lapte condensat.
                    Pentru cea de-a doua crema, laptele condensat se fierbe pana se caramelizeaza obtinand dulceata de lapte. Aveti  aici explicat pe larg cum se face dulceata de lapte. E de preferat sa fie facuta cu o zi inainte,sa aiba timp sa se raceasca.
                   Mascarponele se amesteca cu dulceata de lapte, se bate frisca si se amesteca totul.
                   Se umplu foile cu cele doua creme si se imbraca totul in frisca. Se decoreaza cu nuca macinata si ornamente de ciocolata.
                    Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza si se serveste.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!