Este o prajitura aromata,fina,foarte gustoasa. Se face usor si repede, iar rezultatul final intrece masura asteptarilor.
Ingrediente:
Blat: 6 oua,6 ling. zahar,6 ling. faina,un zahar vanilat, un vf.sare
Caramel : 8 ling zahar + 1 kg pere,50 gr unt
Mod de preparare:
In tava in care se va coace prajitura se pun cele 8 ling de zahar si se caramelizeaza. Cu caramelul obtinut se tapeteaza peretii tavii.
Perele se spala, se curata de coaja si li se scoate casuta cu seminte. Se taie felii si se aranjeaza in tava,peste caramel. Untul se presara peste feliile de pere. Se da totul la cuptorul dinainte incins.
In acest timp se prepara blatul. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat cu un praf de sare. Cand sunt tari,se adauga zaharul,treptat. Se mixeaza pana se topeste complet si se obtine o spuma ferma,lucioasa.
Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o lingura. La urma se incorporeaza faina tot cu miscari lente.
Se scoate tava din cuptor si se toarna compozitia peste perele cu caramel. Se da totul din nou la cuptor pana blatul e copt. Se face proba scobitorii : se infige scobitoarea in mijlocul prajiturii si daca iese curata,blatul e copt. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa 5 min.sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe un platou. Nu se lasa sa se raceasca in tava,deoarece caramelul s-ar intari si astfel prajitura s-ar lipi de tava.
Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu multa pofta.
E delicioasa alaturi de o inghetata de vanilie sau ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!