Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 13 septembrie 2021

Spaghete carbonara

 



                        Spaghetti  alla carbonara ,reteta italiana, care la noi se prepara in mod eronat cu smantana si bacon.  Se mai folosesc tot felul de plicuri cu prafuri pentru sosul carbonara la care se adauga tot lapte sau smantana. Sosul pastelor carbonara nu contine nici lapte,nici smatana!  In plus,nu se foloseste bacon ,kaizer sau alt fel de sunca. In reteta originala italiana,se foloseste  guanciale, care este falca sau gusa porcului condimentata si pastrata in sare,nicidecum afumata sau pancetta,care este din zona burtii porcului. Sunt acele bucati in care alterneaza bucatile de carne cu cele de slanina.
                    In ce priveste branza folosita, de regula,se foloseste parmezan.
                    Secretul acestor paste consta in modul in care se imparte timpul pentru pregatirea ingredienteleor. Adica,in timp ce spaghetele fierb,trebuie pregatite restul ingredienteleor pentru a fi gata odata.



   
                       Ingrediente:

                  1 pachet spaghete (400 gr) , 300 gr pancetta, 4 oua, 100 gr parmezan,sare,piper ,1-2 ling ulei.


                     Mod de preparare: 

                Intr-un vas mai mare se pune la fiert apa cu sare ( 1 lingurita sare la 1 l apa). Cand clocoteste,se adauga spaghetele. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.
                Pancetta (eu am avut burta de porc)  se taie cuburi si se pune la prajit intr-o tigaie mai adanca, in uleiul incins pana se rumeneste.
                Intr-un castron se bat ouale cu un pic de sare, piper si parmezan.
                Spaghetele fierte se pun direct in tigaie,peste pancetta prajita. Se amesteca bine si se adauga 1-2 polonice de zeama in care au fiert. Aceasta va da cremozitate sosului. Tigaia se ia de pe foc.
                 Se adauga o lingura de apa in care au fiert spaghetele si in oua si se rastoarna peste spaghete. Se va obtine un sos cremos care va invalui pastele. Se mai presara desupra parmezan si piper macinat. 
                 Se servesc fierbinti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!