Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 4 mai 2022

Friptura brasoveana cu cartofi

 

 

                       
                   Sau Brassoi, cum ii spun ungurii. Este o friptura scazuta din muschiulet de porc cu slanina afumata si cartofi fierti si apoi rumeniti. Reteta este foarte cunoscuta in Ungaria si se face atat in restaurante, cat si in fast food. Chiar daca numele ei are legatura cu Brasovul, reteta in sine nu are nici o legatura cu binecunoscutul oras de la noi, si nici nu este asa cunoscuta ca in Ungaria. Se fac si la noi variante a retetei, mai ales in Ardeal, la fel  de gustoase si savuroase.






                        Ingrediente:

                  600 gr muschiulet de porc, 100 gr slanina afumata , 2 rosii, 2 ardei grasi rosii, 6-7 catei de usturoi, 1 leg.patrunjel verde, 800 gr cartofi, 1 ling untura de porc.


                        Mod de preparare:

                 Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scot,se scurg de apa si se amesteca cu o lingura de untura. Se dau la cuptor pana  sunt bine facuti si se rumenesc.
                  Slanina  se taie fasii subtiri si se topeste intr-o cratita. Se adauga muschiuletul de porc taiat fasii. Se rumeneste pe toate partile, apoi se adauga usturoiul tocat. Se adauga rosiile si ardeii taiati cubulete. Se potriveste de sare si piper  si se lasa sa fiarba pana carnea e bine gatita. Se scot cartofii din cuptor si se amesteca cu carnea. Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se ia de pe foc.
                  Se serveste calda, cu salate de sezon.
                  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!