Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 5 aprilie 2022

Tort Entremet cu afine,lapte condensat si crema de branza

 






                         Este un tort  usor de preparat, foarte cremos, aromat, fin si foarte gustos. Este format din doua foi de blat cu cacao, intre care este o crema de branza fina si aromata. Deasupra sunt inca doua creme: una de afine si una cu lapte condensat. Combinatia e minunata, iar gustul divin. O singura greseala are, la aspect. Crema de afine trebuia colorata mai intens, pentru a contrasta cu crema alba cu lapte condensat.  In rest, incercati-l si nu veti regreta.




                        Ingrediente : 

                 Blat: 6 oua, 6 ling zahar, 4 ling faina, 2 ling cacao
                 Crema de branza : 250 gr crema de branza, 4 ling zahar pudra,1 zahar vanilat, coaja de lamaie, 300 ml frisca
                 Mousse de afine : 300 ml frisca, 2 ling zahar,1 plic gelatina, un borcan mic ( 400 gr) afine in sucul lor.
                  Crema cu lapte condensat : 300 gr frisca,1 cutie mica lapte condensat.


                      Mod de preparare:

              Mai intai se face blatul. Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza bine, adaugand treptat zaharul. Trebuie sa rezulte o bezea ferma, lucioasa care se tine de telurile mixerului. Se adauga galbenusurile, apoi se incorporeaza faina si cacaoa, amestecand incet, cu o paleta. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins dinainte. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava, se inlatura hartia de copt si se lasa pe un gratar sa se raceasca. 
              In acest timp se prepara cremele. Pentru crema de branza, se poate folosi orice crema preferati : mascarpone, Philadelphia, Pilos. Crema se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga frisca si se mixeaza pana rezulta o crema spumoasa, dar ferma. Se da la rece pana in momentul folosirii.
            Afinele se scurg de zeama. Aceasta se pune la fiert cu zaharul pana se topeste. Se ia de pe foc,se lasa sa stea 5 min.,apoi se adauga gelatina hidratata. Se toarna totul peste frisca si se mixeaza pana devine ferma. Pentru o culoare mai intensa recomand sa se foloseasca si afinele. Se fierb impreuna cu sucul lor pana se terciuiesc. Se strecoara si se adauga in frisca impreuna cu gelatina. Cred ca si gemul de afine ar avea o culoare mai intensa. Incalzit si  adaugat in frisca.
            Ultima crema e cea mai simpla. Se bate frisca impreuna cu laptele condensat si atat.
            Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Una din foi se pune in tava si se unge cu crema de branza. Se acopera cu cea de-a doua foaie. Deasupra se pune mousse-ul de mure. Se poate intinde sau, cu ajutorul unui pos se formeaza moturi pe toata suprafata foii. Se acopera cu crema cu lapte condensat. Se decoreaza dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.  Eu am presarat bomboane colorate. 
             Se da la rece pana in momentul sevirii.





                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!