Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 23 ianuarie 2023

Chiftelute in sos marinat la cuptor

 




                        Cui nu-i palc chiftelutele? Daca sunt si marinate,cu atat mai mult. Pentru ca noi  adoram chiftelutele marinate, am incercat sa fac acest fel de mancare mai usor ca preparare, dar si pentru stomac si ficat. Astfel, nu am prajit chiftelele, ci am turnat sosul crud, doar condimentat, peste ele si le-am dat la cuptor. Ce a iesit a fost ceva minunat, gustos si savuros. Iata despre ce e vorba.


 

                       Ingrediente:

                  Chiftelute: 500 gr carne tocata de porc sau amestec, 2 felii paine, 100 gr pesmet, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel verde tocat, 1 ou.
                  Sos marinat: 500 ml bulion, 2 foi de dafin, sare,piper, 1 lingurita zahar


                     Mod de preparare :

               Chiftelutele se prepara dupa reteta clasica, sau dupa gustul fiecaruia. Sigur fiecare are reteta sa de chiftelute. 
               Painea se inmoaie in apa. Se scurge bine si se adauga la carne. Se adauga si pesmetul, oul, usturoiul zdrobit,verdeata si condimentele. Se framanta bine carnea pana se omogenizeaza. Cu mainile ude, se fac chiftelute potrivit de mari.
               Se unge o cratita cu putin ulei si se pun chiftelutele crude.
               Intr-un bol se toarna bulionul. Se adauga zaharul, foile de dafin si se potriveste de sare si piper dupa gust. Se amesteca sa se topeasca sarea si zaharul si se toarna totul peste chiftelute. Sosul trebuie sa le acopere. Se da totul la cuptor. Se tine pana sosul scade suficient de mult si chiftelele sunt facute. 
              Se servesc calde, cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!